martes, 27 de abril de 2010

¿Que va pasar a Algeria fa 20 anys? Natanael Garrandés

Guerra Civil

El país va seguir el model de partit únic fins a 1988. Després de la legalització del multipartidisme el Front Islàmic de Salvació (FIS) va guanyar les eleccions municipals i la primera volta de les eleccions legislatives de 1991, però l'exèrcit va decretar l'estat d'urgència i li va impedir assumir el poder. Això va desencadenar la violència liderada per diversos grups armats com l'Exèrcit Islàmic de Salvació, braç armat del FIS o el seu rival el Grup Islàmic Armat. Des de llavors milers de persones han mort en les ofensives rebels i les contraofensives oficials. Els militars van governar fins a 1994.
A la fi de la dècada de 1990 part de la regió oriental del país va ser escenari d'atacs contra la població civil per part de grups fonamentalistes que buscaven desestabilitzar al govern central. Es van produir diverses massacres, algunes de les quals van deixar més de 200 víctimes mortals.
En les eleccions presidencials de 1999, va ser triat Abdelaziz Bouteflika, qui va resultar reescollit en 2004 i novament en 2009.

No hay comentarios:

Publicar un comentario