domingo, 15 de noviembre de 2009

Germinal (Facundo Yoma B-13)

1. Llegeix l’inici de l’obra de Zola i dos dels comentaris de la pel.lícula que podem trobar a internet. Què destacaries d’aquest textos?
- La novel·la reflecteix les dures condicions en les que vivien i treballaven els obrers en el segle XIX.

2. En quina regió de França es desenvolupa la acció? Quan? Quines altres indústries hi ha a la zona? Per què es localitzan aquí i no en altre lloc?
- L'acci es desenvolupa en Montsou, al nord de Franca, en la dècada de 1860. Per aquesta zona hi ha altres industries mineres, ja que en aquestes terres s-extreia molt carbó

3.Com són la mina i la colònia minera que apareixen en la pel.lícula? És a dir, descriu l’espai o el plànol d’aquesta colònia.
- Les mines eren grans i tenien ascensors on els miners baixaven en carretes. Tenien llargues galeries que connectaven les zones on treballaven els miners. A més dels miners a les mines els maquinistes y les persones que s'encarregaven de les llanternes. Les colònies eren com petits pobles, les cases estaven una al costat de l'altre i en condicions molt precàries.

4.Com eren les families mineres? I les burgeses?
- Hi havia una diferencia molt gran entre les dos classes socials. Per a començar, els fills dels miners treballaven o es quedaven en casa. En canvi els fills burgesos no treballaven i estudiaven i tocaven instruments. Un altre gran diferencia era el menjar i la roba. Els obreres tenia que vestir sempre amb el mateix i els burgesos tenien moltes peses i a més Les donaven als obrers.

5.Com és la casa d’un miner? Té comoditats? Com són les cases del burgesos?
-Les cases dels miners eren petites amb dos pisos i tota la família dormia en la mateixa habitació, al segon pis, no tenien bany i es dutxaven a la mateixa banyera, que estava en el menjador. No tenien cap comoditat, tot el contrari que els burgesos que tenien cases enormes amb jardins molt grans. Disposaven d'habitacions per a cada un i altres luxes del quals no disposaven els miners.

6. Per què es produeix la vaga? Perquè hi ha una greu crisi econòmica?
- La vaga va començar quan el director de la mina va multar als obrers per les males condicions de la mina. Això va provocar que els miners esclatessin i deixessin de treballar. La vaga va ser un dels factor de la crisi ja que els miners no treballaven i no tenien diners per menjar i satisfer les necessitat primàries.

7. Explica quines són les ideologies que apareixen a l’obra. Estàn enfrontades? Com pensen els burgesos?
- Les ideologies principals que surten a l'obra san el socialisme i l'anarquisme, que surten a la mina, i el capitalisme, ideologia dels burgesos.

2 comentarios: