domingo, 21 de febrero de 2010

Pàgina 211(Natanael Garrandés)

La Xoà, significa catàstrofe en hebreu, que representa l'extermini del jueus fet pels nazis durant la segona guerra mundial. Va haver un holocaust desde que els nazis van agafar el poder ha alemanya. A partir d'aquell moment el poble jueu va ser sotmès a unes mesures de segregació civil, moral i política.

El nazisme es va extendre per tota Europa i amb aquest també la persecució dels jueus pels territoris aconseguits. Després de la ocupació de polònia els jueus van haver de traslladar als jueus a guetos per la gran quantitat que hi havia. Els jueus van ser espoliats i marginats socialment.

Després de la invasió de l' URSS el nombre de jueus en territori controlat pels alemanys va augmentar. Llavors Hitler va destruir el poble jueu. En 1942 van fer una reunió a Wansee on els jerarques més importants es van reunir i van decidir evacuar once milions de jueus cap als camps d'extermini.

Als camps d'extermini els jueus morien per extenuació, perquè eren utilitzats com a mà d'obra esclava, o executats a la cambra de gas quan ja no servien per treballar. Hi van morir sis milions de jueus.

1 comentario: